Un cul un vot

Repetim l’experiència de fa un any i ens saltem la llei d’Hondt (algú pot confirmar si també va ser l’inventor d’altres jocs de rol com Dungeons&Dragons o Rolemaster?) i repartim els ascons de manera proporcional.

A diferència de les estatals, aquest cop si hem repartit els ascons per circumscripcions, que només son 4, però també tenim els resultats amb circumscripció única.

El mètode consisteix en establir els vots per ascó dividint el total del cens entre el número d’ascons. Els vots de cada partit es divideixen entre el número de vots necessari per obtenir un ascó i s’arrodoneix cap abaix. Els que sobren, queden buits, ja siguin vots blancs, nuls, abstenció o partits que no sumen prou.

Resulats respectant circumscripcions:

buits 61
CiU 28
PSC 12
P.P. 10
ERC 11
ICV-EUiA 6
C’s 4
CUP 2
PxC 1

Sí, la mala notícia és que PxC entraria al parlament, però se li podria fer un cordó profilàctic de 61 ascons buits.

I si fotem tots els vots al mateix sac, sense circumscrupcions?

buits 49
CiU 28
PSC 13
P.P. 12
ERC 12
ICV-EUiA 9
C’s 7
CUP 3
PxC 1
SI 1

Com sempre, recordar que aquests càlculs són només un divertimento i cap partit ens representa. Només volem desenmascarar la farsa de la festa de la democràcia i les sesudas interpretacions que faran molts a partir d’un joc arbitrari i estúpid.

Una resposta a «Un cul un vot»

  1. Retroenllaç: Estimades enquestes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *